JIRAN TETANGGA

Monday, April 19, 2010

TAG DARI MISS TORA...DATANG LAGI ..yehaaa

- GOOD LOOKING BLOG a.k.a BLOG MENARIK -



setelah sekian lama daku di tag oleh miss tora, akhirnya daku b'kesempatan
menampal award ni di blog daku..
CUN seh.. even blog daku masih di tahap pra sko0l.. miss tora kelih gok ke blog daku..
XIE XIE MISS TORA!!

untuk melengkapkan award n secara rasminya blog daku terima award
..........jom la ikt daku jwb soklan2 itu.........


1. apa yang anda akan buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?

gile kebas soklan nie.. kalu daku tau la.. siap dak tu *%&^#^&@*(@)@!) daku kerjakan..antaranya : * ikat kat pokok pelam..pastu biar kerengga gigit satu badan.
pe punye kwn la, men2 tikam2 blakang plak. tp ye la, bila kaitkan ngan kwn kite kdg2 tak sggp nak kene kan balik. tp org mcm nie jgn bagi muka, nnti dpt betis nak peha. better da tau die mcm tu, jgn kwn terus. bukan ape.. kwn mcm nie, die tak kisah kalu jadi ape2 kat kita,
asalkan die dpt ape yg die nak..
cite die pun kalu de 2, 1 pon tak leh pakai.. lgpon belom tentu kite leh mtk tolong kalu susah.. kwn yg suke tikam belakang nie sllunya pentingkan diri sendiri..nak nasihat..kompem
bagai mencurah air ke daun keladi.
silap2 kite kene balik sbb konon baik hati nak nasihatkan kwn..
2. 6 org di hati anda ?

hatiku berkata..ni la antara 6 org terpahat di hatiku
* mama
* aruah abah & aruah nenek (biar mereka da tiada, tp sentiasa ada di hati daku)
*adik2 ku yg kiut-miut
* R4605
* ABG ABU
*sum1 yg telah mengajar aku erti derita (identiti nye di rahsia'n)


3. anda rasa anda comel ?

-bab2 comel nie..mmg da tau semestinya aku memang comel..
lagi2 yg membeza kan daku dgn org len adalah daku yg chubby a.k.a mulat..
jadi lantak la pe org kata, allah da menganugerahkan
daku kesempurnaan anggota tubuh badan.. (^_0)

4. single or taken ?

single but not available.. hahahha.. hati ku baru saje di miliki oleh
- jejaka ganteng -
die la * intan,permata,mat jambu,mat poyo, mat kuat merajuk, mat gedik, mat manja...*
segalanya die..semoga jodoh kami kuat n kekal sehingga akhir hayat. insyallah..

5. blog yg anda suka ?
setakat nie aku mmg suke sume blog yg aku penah tgk.. admire giler kat depe nyew blog..
kalu jiran terdekat tu .. kompem :
tp aku kureng berblogwalking sbb internet kat room aku cam hampeh..lembap..di plus pula laptop ku membawa muatan terlalu berat..wakakakkaa

6. adakah bilik anda kemas setiap ari ?
ni soklan berani mati.. kira kalu daku salah jawab, daku kene makan racun tikus..hahhaha.. nak kata tak kemas lgsg tu tipu la sbb aku kan anak dara..cuma kdg2aku suke letak buku n baju atas katil.. ahhahhaha sbb senang nak amik buku yg mau ku capai.. baju lak sbb malas nak lipat.. so letak atas katil pastu sangkut terus dlm almari.
ish ish ....
* kepada bakal mak mertua ku di luar sana.. jgn la ubah fikiran bermenantukan daku..bukan slalu pun, hehhehehe (T_T) *

7. lagu terakhir yang anda dengar ?

kalu lagu terakhir yg aku dgr tu .. aku tak tawu tajuk sbb lagu tu dari
laptop ayana.. ngeh ngeh


8. last text message ?

"nak tido la tu" : sender hubby


9. last phone call

dari my hubby sbb lambat balas msj die..
jwb nyew dgr la berbakul2 bebelan die..mcm mak nenek..

10. hari terakhir anda menangis

my hubby merajuk & saje ckp nak cari org len..konon nak suh aku cemburu
tp..memang kot!! "malu ah"
jahat la die tu :( .... tah ape2 tah. hari2 wat aku nangis..
tp 'cemuru' tu tanda sayang ye kwn2


11. list lima color favorite anda

* pink extrabaganza
*hijau pucuk pisang
*purple in peace
*combination red & white
* combination light pink & white


12. org terakhir yang anda ber'ym'

*zaidyn (boyitsb) da 3 thn kami berym...


13. game yang anda paling suka

GANGGURO GIRL ( hahahahahaha)

14. adakah anda peminat MCR?

minat tp tak la smpi fanatic... de 2,3 lagu yg ku dgr
yg plg aku syok leleh - i dont love u...

15. apa perasaan anda semasa jawab tag ni ?

nak dapat award mesti syok..tp nak jwb soklan ni la kejang tangan..
tak tawu ar nak jwb pe..mencabar giler soklan.

16. anda rasa tag ini best?

emm ikut keadaan n jenis2 soklan la..

17. tag lagi 10 orang ?

aku takde kwn sgt kat blog nie..kalu ade pon da di tag oleh cik tora.. wawawaa
so sape rasa kwn aku, sila menjawab tag ini..

2 comments:

AyanaAsham said...

lagu lenka#trouble is a friend

best kan.hihi

MiSs TOrA said...

haha tq cik aina ye..wah2 gangguro game tu ahakzz..(xx gitu) ish3 tak cukp umur g tau kamu ni) abg abu cik aina chenta bangat sama kamu ;p